ANASAYFA
SÝRKÜLER
2008/046 : Elektronik Ortamda Beyanname Gönderilmesine Ýliþkin Yeni Düzenlemeler Yazdr E-posta

      
22.08.2008 tarih ve 26975 sayýlý Resmi Gazete’de elektronik ortamda beyanname gönderilmesi esaslarýnýn belirlendiði 340 ve 346 Seri No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliðleri’nde deðiþiklik yapan “386 Seri No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliði” yayýmlanmýþtýr.

      Genel Teblið ile 340 Seri No’lu Tebliðin 1 ve 2 No’lu eklerinde yer alan Talep Formu ve Taahhütnamelerin isimleri ve içerikleri, bu formlarýn taahhütname niteliðine son verecek þekilde deðiþtirilmiþtir.

      Tebliðde deðiþikliðin, 346 Seri No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliði’nin taahhütname verilmesi zorunluluðuna iliþkin kurallarýnýn, Danýþtay 7. Dairesinin 13.11.2007 tarih ve 2005/1204 Esas No.lu ve 2007/4633 Karar No.lu kararý ile iptal edilmesi nedeniyle yapýldýðý ifade edilmektedir.

      Buna göre, 340 Seri No’lu Tebliðin; 

      * 1 Numaralý eki "Elektronik Beyanname Gönderme Talep Formu ve Taahhütnamesi" formu "Elektronik Beyanname Gönderme Talep Formu",  

      * 2 Numaralý eki "Elektronik Beyanname Gönderme Aracýlýk Yetkisi Talep Formu ve Taahhütnamesi" formu ise "Elektronik Beyanname Gönderme Aracýlýk Yetkisi Talep Formu"  

olarak yeniden düzenlenmiþtir.  

      Formlar esas olarak iki bölümden oluþmakta olup, Formlarýn kimlik ve adres bilgileri bölümünde her hangi bir deðiþiklik yapýlmamýþtýr.

      Deðiþiklik öncesinde kullanýlan Formlarda kimlik ve adres bilgilerinin altýnda elektronik ortamda beyanname gönderilmesiyle ilgili olarak mükellef veya meslek mensubu tarafýndan imzalanan taahhütler yer almakta iken, yeni Formlarda bu hususlar “Elektronik beyanname göndereceklerin dikkat etmesi gereken hususlar” ve “Aracýlýk yetkisi verilen gerçek ve tüzel kiþilerin dikkat etmesi gereken hususlar” baþlýklarý altýnda yer almýþtýr.

      Yukarýda belirtilenler dýþýnda ayrýca bahsekonu tebliðde;

      * Kullanýcý kodu, parola ve þifrenin yetkisiz kiþilerce kullanýldýðýnýn öðrenildiði anda Gelir Ýdaresi Baþkanlýðýna bildirilmesi gerektiði, bildirim anýna kadar yapýlan iþlemlerden ve verilen kullanýcý kodu, parola ve þifrenin kullanýmýndan mükelleflerin ve aracýlýk yetkisi verilmiþ meslek mensuplarýnýn sorumlu olduklarý,  

      * Elektronik ortamda gönderilme zorunluluðu getirilen beyannameler için belirlenen usul ve esaslarýn, elektronik ortamda gönderilme zorunluluðu getirilen bildirimler için de geçerli olduðu,  

kaydedilmiþtir.  

                                                                         Saygýlarýmýzla

                                                                               YANIT
                                                              YEMÝNLÝ MALÝ MÜÞAVÝRLÝK
                                                           VE DENETÝM ANONÝM ÞÝRKETÝ
                                                                       VERGÝ BÖLÜMÜ
 
2008/045 : 3568 Sayýlý S.M. - S.M.M.M. ve Y.M.M. Kanunu'nda Yapýlan Deðiþiklikler Yazdr E-posta
 
            26.07.2008 tarih ve 26948 Sayýlý Resmi Gazete’de "5786 Sayýlý Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik ve Yeminli Mali Müþavirlik Kanunu’nda Deðiþiklik Yapýlmasý Hakkýnda Kanun” yayýnlanarak, ayný tarihte yürürlüðe girmiþtir.
 
            Bilindiði üzere daha önce ayný konudaki 5760 Sayýlý Kanun Cumhurbaþkaný tarafýndan TBMM’de bir defa daha görüþülmesi için geri gönderilmiþti.
 
            26.07.2008 tarihinde yürürlüðe giren 5786 Sayýlý Kanunla 3568 Sayýlý Kanun’da yapýlan önemli deðiþiklikler aþaðýda özet olarak sunulmuþtur.
 
            1.) 3568 Sayýlý “Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik ve Yeminli Mali Müþavirlik Kanunu”nun adý “Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik ve Yeminli Mali Müþavirlik Kanunu” olarak deðiþtirilmiþtir.
 
            2.) “Serbest Muhasebecilik” ünvaný kaldýrýlmýþtýr. 26.07.2008 tarihinden itibaren meslek mensuplarý  S.M.M.M. ve Y.M.M. olmak üzere iki kategoriden oluþmaktadýr.
 
            3.) “Serbest Muhasebeci Mali Müþavir” olabilmek için gerekli staj süresi iki yýldan üç yýla çýkarýlmýþtýr.
 
            4.) Kamu kurum ve kuruluþlarýnda çalýþanlar ile mesleði fiilen icra etmeyen meslek mensuplarý, odaya giriþ ücreti ile yýllýk üye aidatlarýný %50 indirimli olarak ödeyeceklerdir.
 
            5.) Meslek mensuplarýnýn, mesleki faaliyetlerini fiilen devam ettirebilmeleri için TÜRMOB ve odalarca düzenlenecek mesleki geliþtirme ve eðitim seminerlerine katýlmalarý zorunludur.
 
            6.) Meslek içi eðitimle ilgili konular, eðitim programlarý ve süreleri ile diðer hususlara iliþkin usul ve esaslar yönetmelik ile belirlenecektir.
 
            7.) Meslek mensuplarý, iþ elde etmek için reklam sayýlabilecek faaliyetlerde bulunamazlar. Tabela ve basýlý kaðýtlarýnda ruhsatname ile belirlenen mesleki ünvanlarý dýþýnda baþka sýfat kullanamazlar.
 
            8.) Meslek mensubu olabilmek için aranan þartlarda deðiþiklikler yapýlmýþ olup, kanunlarý uyarýnca vergi inceleme yetkisi almýþ ve mesleki yeterlilik sýnavýný vermiþ olanlar ile kanunda sayýlan konularda profesörlük ünvanýný almýþ bulunanlar için sýnav þartý aranýlmamasý uygulamasýna son verilmiþtir.
 
            9.) Birlik ve odalarýn yönetim kurulu üyeleri ile ilgili seçim ve yöntemlerinde deðiþiklikler yapýlmýþtýr.
 
            10.) Bu deðiþikliklere iliþkin olarak bazý geçici maddeler ile, geçiþ dönemi uygulamalarý getirilmiþtir.
 
            Bahsekonu Kanuna ulaþmak için týklayýnýz…

                                                                                              Saygýlarýmýzla

                                                                                                  YANIT
                                                                                  YEMÝNLÝ MALÝ MÜÞAVÝRLÝK
                                                                               VE DENETÝM ANONÝM ÞÝRKETÝ
                                                                                           VERGÝ BÖLÜMÜ


Dipnot:

"12 Sýra No'lu Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri" ile
2008/Nisan-Mayýs-Haziran 2. Geçici Vergi döneminde
uygulanacak
Yeniden Deðerleme oraný % 5,56 olarak
tespit edilmiþtir.
Bilindiði üzere, 2004 yýlýnda yapýlan
düzenleme ile Yeniden
Deðerleme uygulamasý kaldýrýlmýþtýr,
ancak bazý vergi
kanunlarýndan kaynaklanan nedenlerden
dolayý oranýn
tespiti ve açýklanmasý devam etmektedir.

 

 
2008/044 : Belge Düzenine Ýliþkin 385 Seri No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliði Yazdr E-posta

        01.Aðustos.2008 tarih ve 26954 Sayýlý Resmi Gazete’de yayýmlanan “385 Seri No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliði” ile çeþitli konulardaki belge düzenine iliþkin açýklamalar yapýlmýþ olup, detaylar özet olarak aþaðýda bilgilerinize sunulmaktadýr.
 
        1.) Mal ve Hizmet Satýþlarýnda Belge Düzeni:
  
             1.1.) Taþýmcýlýkta, bedeli kredi kartlarý veya banka kartlarý kullanýlarak ödenen taþýma ücretlerine iliþkin, günlük hasýlatlar, bankalarca verilen detaylý geçiþ raporlarýna istinaden “Muhtelif Müþteriler”  ibareli tek bir fatura ile belgelenecektir.
 
              1.2.) Otomatik Satýþ Makineleri ile yapýlan satýþlar;
 
                   * Otomatik makineler ile yapýlan yiyecek içecek gibi mal ve hizmet satýþlarýnda, satýþ bilgileri makine hafýzasýnda yer alýyor, dýþarýdan müdahale yapýlamýyor ve günlük satýþ raporu alýnabiliyor ise, bu makinelerin gün sonu raporlarýna göre “Muhtelif Müþteriler”ibareli bir fatura düzenlenecektir.
 
                   * Yukarýdaki þartlarý taþýmayan ve satýþýn para atýlmak suretiyle yapýldýðý makinelerde, malýn sevk edildiði tarihten azami 7 gün içinde satýlan mallarý içerecek þekilde “Muhtelif Müþteriler” ibareli bir fatura düzenlenecektir. Makinelere yerleþtirilen mallar için de “Muhtelif Müþteriler” ibareli tek irsaliye düzenlenecek ve satýþ faturasý ile irtibatlandýrýlacaktýr.
 
                   * Sadece hizmet sunan ve yukarýda belirtilen özellikleri bulunmayan makinelerde, cihazda  biriken günlük para hasýlatý tutarý üzerinden “Muhtelif Müþteriler” ibareli bir fatura   düzenlenecektir.
 
             1.3.) Elektronik Sistemler kullanýlarak yapýlan “Otopark” iþletmeciliðinde, ödeme kaydedici cihaz yerine tebliðde özellikleri açýklanan elektronik cihazlar kullanýldýðýnda, bedelin ödenmesi sýrasýnda tek nüsha perakende satýþ fiþi verilecek ve günlük kümülatif hasýlat makinenin (Z) raporlarýna göre kaydedilecektir. Söz konusu cihazlarýn kullanýldýðý otoparklarda ayrýca ödeme kaydedici cihaz kullanýlmasýna gerek yoktur.
 
             1.4.) Kapýdan veya mesafeli sözleþme düzenlenerek yapýlan satýþlarda ise üzerinde iade bölümü de yer alan faturalar kullanýlacak olup, en az üç örnek düzenlenen faturalarýn iki örneði müþteriye malla birlikte verilecektir. Müþterinin malý iade iþlemlerinde de, ayný faturanýn iade bölümü müþteri tarafýndan doldurularak faturanýn bir örneði geri verilen mal ile birlikte  satýcýya verilecek, bir örneði de müþteride kalacaktýr.
  
             1.5.) Döviz ve kýymetli maden alým satýmý yapanlar, “ Kýymetli Maden alým/satým belgesi” ve “Döviz alým/satým belgelerini” ayrý ayrý kullanabilecekleri gibi 01.09.2008 tarihinden itibaren “Döviz ve Kýmetli Maden Alým Belgesi”, “Döviz ve Kýymetli Maden Satým Belgesi” adý altýnda tek bir belge de kullanabileceklerdir. Bu belgeler “226 ve 379 Seri No’lu V.U.K. Genel Tebliðleri”nde belirtilen açýklamalara göre düzenlenecektir. Söz konusu belgelerin gerçeðe aykýrý olarak düzenlendiðinin tespiti halinde V.U.K.’nun 353. maddesi uyarýnca özel usulsüzlük cezasý uygulanacaktýr.
 
        2.) Tali Sigorta Acentelerine Ödenen Komisyon Bedellerinde Belge Düzeni:
 
            Sigorta acenteleri tarafýndan, tali acentelik sözleþmesi ile kendilerine baðlý tali acentelere ödenen komisyon bedelleri için de “Sigorta Komisyon Gider Belgesi” düzenleme zorunluluðu getirilmiþtir.
 
            Buna göre tali acenteler aldýklarý bu bedeller için ayrýca fatura düzenlemeyecekler, sigorta acentelerince kendilerine düzenlenen “Sigorta Komisyon Gider Belgesi” ne istinaden hasýlat kayýt edeceklerdir.
 
            01.09.2008 tarihinden itibaren sigorta acentelerince düzenlenecek bu belgeler “243 Seri No’lu V.U.K. Genel Tebliði”nde belirtilen usul ve esaslara uygun olacaktýr.
 
        3.) Denetimlerde Alýkonulan Sevk Ýrsaliyesi Yolcu Listesi ve Ýrsaliyeli Faturalar:
 
            Emek ve zaman kaybýna neden olduðu gerekçesi ile denetimlerde alýkonan sevk irsaliyeleri, yolcu listeleri ve irsaliyeli faturalar bundan böyle vergi dairelerinde bulunan tarh dosyasýna konulmak üzere ilgili vergi dairelerine intikal ettirilmeyecek, mükellefin vergi dairesinin baðlý olduðu;
 
           * Vergi Dairesi Baþkanlýðý bulunan illerde “Denetim Koordinasyon Müdürlüklerince”,
           * Diðer illerde ise “Defterdarlýk Gelir Müdürlüklerince”,
 
deðerlendirilmek üzere muhafaza edilecektir.
 
        4.) Yurt Ýçindeki Müþteriler Adýna Yabancý Para Biriminde Düzenlenen Faturalarda, Türk Para Birimi Karþýlýðý Bulunmamasý Halinde Kesilecek Ceza:
 
           Bilindiði üzere;
 
           Vergi Usul Kanunu’nun 215. maddesinde;

           * Kayýt ve belgelerde Türk para biriminin kullanýlacaðý,
           * Belgelerin Türk Parasý karþýlýðý gösterilmek þartý ile yabancý para birimi ile de  düzenlenebileceði,
           * Yurt dýþýndaki müþteriler adýna düzenlenen belgelerde Türk Parasý karþýlýðý þartý aranmayacaðý,

hükme baðlanmýþtýr.
 
          Vergi Usul Kanunu’nun 352. maddesinin II-7 bendinde ise, vergi beyannamelerinin, bildirimlerin, evrak ve vesikalarýn kanunen belli þekil ve muhteviyatý ve ekleri ile bunlarla ilgili olarak yapýlan diðer düzenlemelere uyulmamasý fiilinin II. Derece Usulsüzlük sayýldýðý belirtilmiþtir.

          Buna göre, yurt içindeki müþteriler adýna yabancý para biriminde düzenlenen faturalarda, yabancý para birimi tutarý ve Türk Para birimi tutarý yer almak zorundadýr. Türk para birim tutarý bulunmayan bu tür faturalar için mükelleflere V.U.K.’nun 352-II-7. maddesine göre II. Derece Usulsüzlük Cezasý kesilecektir.
 
          Yurt dýþýndaki müþteriler adýna düzenlenen faturalarda ise Türk Para birimi karþýlýðý gösterilme þartý aranmayacaktýr.

                                                                                               Saygýlarýmýzla

                                                                                                   YANIT
                                                                                    YEMÝNLÝ MALÝ MÜÞAVÝRLÝK
                                                                                 VE DENETÝM ANONÝM ÞÝRKETÝ
                                                                                            VERGÝ BÖLÜMÜ

 
 
2008/043 : Aðustos/2008 Dönemine Ait Yasal Yükümlülükler Yazdr E-posta


Aðustos/2008 Dönemine Ait Yasal Yükümlülükler Tablosu - Vergi Takvimi için Týklayýnýz...

 
2008/042 : Ýþyeri ve Konut Kiralarýna Ýliþkin Tahsilat ve Ödemelerin Banka Aracýlýðýyla Yapýlmasý Yazdr E-posta

       
Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 257. maddesinin 1. fýkrasýnýn (2) numaralý bendine göre Maliye Bakanlýðý’nýn mükelleflere muameleleri ile ilgili tahsilat ve ödemelerini banka, benzeri finans kurumlarý yada posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsik etme zorunluluðu getirme yetkisi bulunmaktadýr.

        Maliye Bakanlýðý,  29.07.2008 tarih ve 26951 sayýlý Resmi Gazete’de yayýmladýðý “268 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliði” ile iþyeri ve konut kiralamalarýnda yapýlacak tahsilat ve ödemelerin banka veya posta idarelerince düzenlenen belgelerle tevsikine iliþkin olarak düzenleme yaparak söz konusu yetkisini kullanmýþtýr.

        Buna göre, konut yada iþyeri kira geliri elde edenler tahsilat ve ödemelerini banka yada Posta ve Telgraf Teþkilatý (PTT) Genel Müdürlüðü tarafýndan düzenlenen belgelerle tevsik etmek zorundadýrlar.

        1.) Tevsik Zorunluluðunun Kapsamý:

            * Konutlarda, her bir konut için aylýk 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,
            * Ýþyerlerinde, iþyerini kiraya verenler ile kiracýlarýn,

kiraya iliþkin tahsilat ve ödemelerini, banka veya PTT Genel Müdürlüðü tarafýndan düzenlenen belgelerle tevsik etmeleri gerekmektedir.

        2.) Uygulamanýn Baþlangýç Tarihi:

            Yukarýda belirtilen ödemelerin banka veya PTT Genel Müdürlüðü tarafýndan düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi konusundaki zorunluluk 01.Kasým.2008 tarihinden itibaren baþlayacaktýr.

        3.) Tevsik Zorunluluðu Kapsamýnda Olmayan Tahsilat ve Ödemeler

              Tebliðde aþaðýdaki ödemelerin tevsik zorunluluðu kapsamýnda olmadýðý belirtilmiþtir.

              * Her bir konut için aylýk tutarý 500 YTL' nin altýndaki konut kira geliri,
              * Mahkeme ve icra yoluyla yapýlan konut ve iþyeri kira gelirine iliþkin tahsilatlar.

              Aynî olarak yapýlan kira ödemelerinin ise zaten bu zorunluluk kapsamýnda deðerlendirilemeyeceðine tebliðde yer verilmiþtir.

        4.) Belge Düzeni:

            Tebliðde söz konusu ödeme ve tahsilatlarýn, önceki bölümlerde belirtilen kurumlar tarafýndan düzenlenen dekont veya hesap bildirim cetvelleri ile tevsik edilebileceði belirtilmektedir. Buna göre, söz konusu kurumlar aracý kýlýnmak suretiyle, para yatýrma veya havale, çek veya kredi kartý gibi araçlar kullanýlmak suretiyle yapýlan tahsilat ve ödemeler karþýlýðýnda dekont veya hesap bildirim cetvelleri düzenlendiðinden bu belgeler tevsik edici belge kabul edilecektir.

             Bankalarýn internet þubeleri üzerinden yapýlan ödeme ve tahsilatlar da ayný kapsamda deðerlendirilecektir.

        5.) Ceza Uygulamasý:

            Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 355. maddesinde, mükerrer 257. madde ile getirilen zorunluluklara uymayanlara özel usulsüzlük cezasý kesileceði hüküm altýna alýnmýþtýr. 01.01.2008 tarihinden itibaren kesilecek olan özel usulsüzlük cezasýnýn tutarlarý ise “378 Seri No’lu V.U.K. Genel Tebliði” ile belirlenmiþtir.

            Buna göre, 1 Kasým 2008 tarihinden itibaren uygulanacak olan yukarýdaki zorunluluklara uymayanlara kesilecek ceza, 2008 yýlý için;

            * Birinci sýnýf tüccarlar ile serbest meslek erbabý hakkýnda 1.490 YTL'den,
            * Ýkinci sýnýf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancý basit usulde tespit edilenler hakkýnda 680 YTL'den,
            * Yukarýda yazýlý bulunanlar dýþýnda kalanlar hakkýnda 320 YTL'den

az olmamak üzere her bir iþlem için bu iþleme konu tutarýn % 5'i olacaktýr.

            Tebliðde ayrýca konuya iliþkin 2 adet örnek de yayýmlanmýþ olup, bahsekonu tebliðe ulaþmak için týklayýnýz…

                                                                         Saygýlarýmýzla

                                                                              YANIT
                                                             YEMÝNLÝ MALÝ MÜÞAVÝRLÝK 
                                                           VE DENETÝM ANONÝM ÞÝRKETÝ
                                                                      VERGÝ BÖLÜMÜ
 
<< Baa Dn < nceki 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sonraki > Sona Git >>

Sonular 442 - 450 Toplam: 542

Ücretsiz Üyelik

Giri / ye Ol

Ekonomi

Teklif Ýstek Formu

teklif-iste.png

Duyurular


  ** 2017/040 No'lu Sirkülerimiz Web Sitemize Eklenmiþtir..
  ** 2017/039 No'lu Sirkülerimiz Web Sitemize Eklenmiþtir..
  ** 2017/038 No'lu Sirkülerimiz Web Sitemize Eklenmiþtir..
  ** Tam Tasdik Sözleþmelerinin Ocak Ayý Ýçinde Ýmzalanmasý Gerekmektedir.
  ** K.D.V. Ýndirim Ýþlemleriyle Ýlgili Tebligatlar Hakkýnda Duyuru
  ** ÇSGB Bölge Çalýþma Müdürlüðü Nezdinde Ýþyeri Bildirimlerinde Yapýlmasý Gerekenler
  ** Muhtasar Beyannameler Üzerinde Ülke Genelinde Yapýlan Ýnceleme
  ** Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý, Mükelleflere Karne Vermeye Hazýrlanýyor...
  ** Bildirimlerin Birleþtirilmesi Sonrasýnda, ÇSGB Ýþyeri Tescili Yapýlmamýþ Mükelleflere Ýliþkin Duyuru
  ** Sanayi ve Ticaret Odalarý Aidat Ödemeleri
  ** Yeni Yatýrým Teþvik Paketi Hakkýnda
  ** Elektronik Ortamda Düzeltme Beyannamesi Verilirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  ** "Hisse Senetleri ve Geçici Ýlmuhaberler" Konulu Deloitte Makalesi
  ** 2009-52 Sayýlý Sosyal Güvenlik Kurumu Genelgesi
  ** Anonim ve Limited Þirketlerin Asgari Sermaye Sýnýrlarýnýn Yükseltilmesine Ýliþkin Süre...
  ** Ýstanbul Vergi Dairesi Baþkanlýðý'ndan Kira Ödemelerine Ýliþkin Duyuru
  ** Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý Tarafýndan Hazýrlanan Çocuklara Yönelik Ýnternet Sitesi
  ** Motorlu Taþýt Vergileri ve Cezalar Kredi Kartý ile Ödenebilecektir.
  ** Kredi Kartý Pos Cihazlarý ile Yapýlan Satýþlarýn Kontrolüne Ýliþkin Maliye Bakanlýðý Açýklamasý
  ** Kredi Kartý Pos Cihazlarý ile Yapýlan Satýþlar Hakkýnda Maliye Bakanlýðý Açýklamasý
  ** Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin Vergi Ödemeleri Hk.
  ** Basel II Uygulamasý Ertelenmiþtir.
  ** Mal ve Hizmet Alýmlarýnda Çekle Yapýlan Ödemelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  ** Elektronik Ortamda Alýnan Faturalarýn Muhafaza ve Ýbrazý
  ** Denetim Kadromuza Yeni Katýlýmlar
  ** Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý'ndan E-Fatura Sistemi Ýle Ýlgili Duyuru
  ** Sanayi Sicil Belgelerinin Alýnmasýnda Deðiþiklik
  ** E-Beyanname Verilmesiyle Ýlgili Usul ve Esaslar
  ** Þirketimize ait "ttnet.net.tr" Uzantýlý E-Mail Adresinde Deðiþiklik
  ** Borcu Yoktur ve Mükellefiyet Yazýlarý Elektronik Ortamda Alýnabilecektir...
  ** Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý Dilekçematik Hizmetini Devreye Sokmuþtur...
  ** Ýnternet Üzerinden Verilecek Düzeltme Beyannameleri ile Ýlgili Usul ve Esaslar
  ** Yanýt Çalýþanlarýna ait @ Mail Adresleri
  ** Yanýt'tan Resimler

Vergi Takvimi

Nisan 2024 Mays 2024 Haziran 2024
Pa Sa a Pe Cu Cu Pa
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Önemli Linkler


Google

Google

Þu An Online

uanda 1 misafir bal

Hava Durumu

booked.net

Ziyaretçi Sayýsý

Bugün1435
Haftalýk9836
Aylýk22126
Tümü339355